Отворено писмо Слободану првом

Друже Слобо,

Тужно је што атмосферу која је владала у време председничких избора ниси одржао и у току трајања свог мандата. Да се еСрбија налази у тешком тренутку, ту ћемо се сложити. еСрбији у оваквом тренутку лидер, човек који може да уједини еСрбију у једном циљу. До сада је еСрбија имала три права лидера, Липеца, Хамстера и Ориану. Ти си имао прилку да будеш четврти. Нико ти ништа није замерао, ниси се укључивао у пљувачине, а и еСрбија је очигледно схватила да јој треба лидер и тражи га. На жалост, прилику ниси искористио.

Реформа

Прву грешку си направио када си реформисао војску. Овде не желим да улазим у саму материју, да ли је реформа добра или лоша. Као што си могао да прочиташ у мом чланку, замерке које сам имао се односе на неке цивилне послове. Грешку си направио када си ушао у реформу без икакве консултације са било ким. Реално, број гласова који си добио није ти дао за право да сам доносиш одлуке. Прави лидер би разговарао, договарао, преговарао. Убедио би људе, снагом аргумената зашто је нешто добро, или би одустао од неких потеза ако би га људи убедили да нису добри. Ниси се понео као лидер.

Савез

Прави лидер не прети празном пушком. Претио си савезу да ћемо изаћи уколико не будемо добили одговарајућу помоћ. Да ли си се запитао да ли савезници мисле да су добили одговарајућу помоћ од нас? Иран – обрисан, Пољска – обрисана, Индонезија – обрисана. Да ли је теби неко од њих претио? Прави лидер би гледао корак у напред. Који би био твој корак да си изашао из Савеза? Еден? Тера? И одакле ти право да у име целе еСрбије одлучујеш у ком ће савезу еСрбија бити?

Економија

Обећао си чуда, обећао си куповине raw фирми младим играчима. Знао си колико то кошта. Сада нам говориш да нема довољно пара. Да су нам расходи већи од прихода. Немој да се вадиш на механизме игре, механизми су исти свима.

Лог

И последњу шансу да постанеш лидер проћердао си када си објавио лог са Савета УеС. Ниси лидер, постао си политикант. Одавно нико није користио председничке новине за страначка препуцавања. Немаш паметнија посла? У тренутку када губимо оригиналне територије ти се бавиш објављивањем страначког лога. Ако ти није јасно зашто нећемо да будемо део твоје владе прочитај поново овај текст. Нећемо да сносимо одговорност за твоје брљотине. Није до нас. До тебе је!

Председник УеС
Војвода ПријездаAdvertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s